KÜSITLUS: Mida tegid õpetajad vaheajal?

Pea kõik õpilased ootavad juba kooli esimestest päevadest alates vaheaega, et kaua magada, palju sõpradega aega veeta, puhkusereisidel käia või mingil muul viisil lõõgastuda. Kuid mida teevad vaheajal õpetajad? Käisimegi meie kooli õpetajatelt uurimas, kuidas veetsid nemad oma vaheaja.
Kuna talvevaheaeg hõlmab enda alla ka jõulud ja aastavahetuse, mis eestlastel mööduvad enamasti suure hulga toidu seltsis, veetsid mitmed õpetajad palju aega köögis.
Üheks neist õpetajatest oli õp. Altsoo, kes ütles, et kui toit oli valmis saanud, kõhud täis ja nõud pestud, tuli taaskord sööki valmistama hakata. Lauda kattis palju ka õp. Reilson, kellel oli Itaaliast külas tütar koos väimehega.
Populaarseks osutus ka sporditegemine, millele olid aega leidnud päris mitu õpetajat. Spordiga tegeles vaheajal õp. Jalas, aega spordiklubis veetis õp. Matto, suusatamas käis õp. Vlassova ning õp. Mihhailova veetis aega Premia jäähallis. Sportlikuks tegevuseks võib pidada ka õp. Küttneri rabamatka, mille käigus sai nautida ka ilusat lumist loodust. Õp. Olt käis aga peaaegu suusatamas, kuigi ta suusatamise osas ümber mõtles ning 1,5 tundi autos istus, kuni teised seda tegid.
Talvistest mõnudest võttis küsitletud õpetajatest kõige enam osa õp. Vlassova, kes lisaks suusatamisele ehitas lumememme. Lumemehe valmimisega oli seotud ka õp. Hanni. Omapäraseks võib pidada õp. Mäekase Soome kelguga sõitmist. Õp. Jalas lausus aga, et hoidis eemale kõigest, mis oli seotud lumega.
Külmast ja lumisest Eestist sõitsid mitmed õpetajad välismaale puhkama. Meie lõunanaabrite juures Jurmalas käis õp. Vlassova. Indias veetis aga vaheajast 15 päeva õp. Luure, kes kohtas seal veel kahte meie kooli õpetajat. Õp. Mäekase vaheaeg pikenes aga päikese all Nuweibas, mis asub Egiptuses.
Palju veetsid õpetajad aega lihtsalt puhates, magades või raamatuid lugedes. Kuid selle kõrvalt leiti siiski aega ka kino, teatri ning näituste jaoks.
Seoses aastavahetusega küsisime ka õpetajate uusaastalubaduste kohta, kuid neid nad üldjuhul anda ei julge, sest teavad, et ei suuda neist kinni pidada. Ent saime teada, et varem on mõni õpetaja andnud endale ka lubadusi, mida on suutnud pidada, näiteks suveks vormi saamine. Sellel aastal lubas õp. Mihhailova tubli olla ja õp. Matto korralikumaks hakata.
Edu neile nende lubaduste pidamisel!



Küsitluse viisid läbi: Liisa ja Jaanika
Kirjastas: Liisa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar